Bukit Tirig, Telipok

Hobi sejak turun dari Gunung Kinabalu, iaitu HIKING ! kah..semangat sha nak naik bukit..sebelum ni BUKIT PERAHU, TAMPARULI, sekarang done ! tawan bukit BUKIT TIRIG, TELIPOK Gagahkan diri untuk drive ke sana, walaupun tak tahu pun jalan..nak pakai GPS, tak reti guna..hantam saja la..jalan punya jalan..sampailah SALUT (tempat femes lokan dan kelapa bakar, nyummy) , bila dah tahu mana salut senanglah […]

Bukit Perahu, Tamparuli Sabah.

Lama sha menyepi kan? actually banyak sangat kerja design membuatkan sha langsung tak dapat nak update blog..rindu sangat dengan blog..so malam ni sangat free.. Cerita pendakian Bukit Perahu ini dari ahad minggu lalu…baru nak update..haha..sha memang balik ja dari Gunung Kinbalu, rasa mendaki membuak buak..rasa nak ja sekarang ni daki Gunung Kinabalu..haha sabar Sharina…this December ok.. ok..permulaan bagi pendakian […]

Bukit Padang Tun Fuad Stephen, Kota Kinabalu

Gatal ja kaki bila lama tak hiking..eh kejap, rasanya minggu lalu baru ja habis hike BUKIT TIRIG, wow..2 minggu berturut hike bukit nda ka kapisan? hahaha…tapi buat sha tertagih nak naik lagi..nak naik lagi please !! haha.. Untuk Bukit Padang Tun Fuad Stephen sha angkat kain putih, untuk drive ke sana, bukan sebab takut, tapi sebab tak tahu jalan..walaupun […]

Printcious – Jadikan Hadiah Korang Ekslusif

Printcious – Jadikan Hadiah Korang Ekslusif | Assalamualaikum guys, korang nak tahu tak satu laman web yang boleh jadikan hadiah korang ekslusif hanya dengan harga yang berpatutan? eh mestilah nak kan, lagi-lagi yang suka shopping online macam sha hihi..teruja tak? meh sha nak share dengan korang laman web mana yang boleh jadikan hadiah korang ekslusif. Peningnya […]

Tahun Pertama Perkahwinan

Tahun Pertama Perkahwinan | Assalamualaikum, haha macam biasa late post lagi, actually 1st anniversary sha dengan husband 22 Disember, tapi lambat celebrate sebab bulan tua kan, haha, sha tak kisah semua tu, adakah ianya bermaksud sha sudah semakin matang sekarang? haha Alhamdulilah syukur ke hadrat Allah usia perkahwinan kami sudah masuk ke tahun kedua, untuk tahun pertama […]

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita | Assalmualaikum guys..lama sha menyepi, mesti nak bagi alasan edan lagi la ni? haha pengurusan lebih kepada edan sekarang ni, lagi-lagi edan sekarang dah pandai tukar-tukar perangai..haha nak tidur kena popok dia, nak susu tak nak berenggang dengan umie dia..puhhh tough jadi ibu sebenarnya, so sha tabik pada blogger yang […]

Pindah Rumah Baru

Assalamualaikum guys..minggu yang sibuk yang amat, mengemas, berangkut dan mengemas kembali, finally sha duduk rumah sendiri Sebelum ni sha tinggal quarter husband, then pindah ke rumah ipar sha..tumpang sekejap tunggu edan besar sikit baru pindah..tunggu punya tunggu dekat 5 bulan juga baru dapat pindah hihi.. Rumah idaman sha..pink color, tapi kami sewa rumah ja, rumah […]

Elopura Recreation Park, Sandakan Sabah

Terlepas gian nak hiking setelah sekian lamanya haha..rindu sebenarnya nak panjat2 bukit ni, and now sha dah pindah Sandakan, sha pun tak tahu bila nak pergi KK. rindu dengan KK..haha..ok ok kita cerita pasal Bukit yang ada di Sandakan. eh sha baru tahu. Sandakan pun ada bukit untuk didaki..hihi..*tepuk dahi* So, plan sudah pun diatur, […]